Agenda

Finaledag Planet Robot

planetrobotEr kan meegedaan worden in twee divisions. De First Division is voor ons niet interessant om aan deel te nemen, maar wel leuk om naar te kijken. Daar spelen de zwaarste robots die elkaar moeten proberen te vernietigen en er doen eigenlijk alleen professionals mee.

De Second Division is alleen toegankelijk voor het onderwijs. Deze divisie leent zich het beste voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs, maar ook de bovenbouw is natuurlijk welkom, evenals de bovenbouw van het basisonderwijs! Bij voldoende belangstelling zal er gestreden worden in verschillende categorieën. De robots worden gemaakt met een micro:bit of een Arduino. Op de robot zit een ballon en het is de bedoeling dat de robots van elkaar de ballon proberen kapot te prikken. Zo'n micro:bit robot is vrij eenvoudig aan te sturen met de kit die speciaal voor deze wedstrijd is samengesteld en die je bij de organisate kunt aanschaffen voor 119 euro. Je krijgt dan het volgende:
2x micro:bit
1x motor driver board
1x hobby DC motor set
2x rubber wielen set
1x batterijhouder
1x (game)controller

De finaledag is uitstekend verzorgd. Voor iedereen is er de hele dag gratis koffie en thee en een gratis lunch. De locatie bij de marine in Den Helder is ook heel bijzonder. Tussen de wedstrijden door worden er rondvaarten georganiseerd door de haven en je kunt gratis het Marinemuseum bezoeken. Daarnaast staan er enkele Gamesetups klaar in de Sloepenloods waar je je op kunt vermaken als jouw robot even pauze heeft.

Alle info op www.planetrobot.nl.

25 Juni 2024
10:00 tot 17:00 uur
Den Helder
Finaledag Planet Robot