Agenda

Online workshop BBC micro:bit (2)

Jasper Dukers van het vaksteunpunt informatica Bètapartners organiseert een drietal online workshops voor het werken met de BBC micro:bit. In drie verschillende online workshops leer je zelf een eenvoudige IoT-applicatie te maken, waarbij je gegevens uit sensoren op afstand kunt inzien en actuatoren, zoals lampjes en motortjes, op afstand kunt aansturen. Deze workshops volgen elkaar op. Door hiermee bezig te zijn maak je ook kennis met de principes van het internet en van netwerken en protocollen. Nieuw is dat het programmeren nu met de micro:bit gaat. 

Doel van de sessie

In deze IoT workshop, bestaande uit drie opbouwende sessies, ga je inhoudelijk en hands-on aan de slag met het keuzethema materiaal zodat je dit thema met je leerlingen tot uitvoering kan brengen.

De drie online workshops zijn van 15:30 tot 17:30 uur

  • maandag 22 mei 2023
  • maandag 5 juni 2023
  • maandag 19 juni 2023

Bètapartners is een netwerk waarin de Universiteit van Amsterdam, Vrije Universiteit Amsterdam, ruim 45 VO-scholen, bedrijven en maatschappelijke instellingen sinds 2004 samenwerken aan goed, actueel en inspirerend bètaonderwijs in de regio Amsterdam, Noord-Holland en Flevoland. Bètapartners verbindt het voortgezet en hoger onderwijs, waarbij aansluiting tussen VO en HO, docentenprofessionalisering en curriculumontwikkeling centraal staan.

Meer info via deze link. De workshops zijn gratis voor iedereen die mee wil doen. Je kunt je opgeven met een e-mail naar Jasper Dukers.

05 Juni 2023
15:30 tot 17:30 uur
Online (Zoom)
Online workshop BBC micro:bit (2)