The Quantum Quest - 1

The Quantum Quest - 1

In november 2020 start de webklas "The Quantum Quest" voor leerlingen van 5 en 6 VWO met wiskunde B. Hieraan voorafgaand zijn er twee docentensessies waarin een snelcursus wordt gegeven over dit onderwerp.
De quantumcomputer is de computer van de toekomst. In plaats van rekenen met bits van twee toestanden (0 en 1) rekent de quantumcomputer met bits die zich tegelijkertijd in oneindig veel toestanden bevinden. Hiermee wordt een fundamenteel nieuwe manier van natuurwetenschappelijk onderzoek mogelijk. Grote bedrijven investeren volop om de vruchten kunnen plukken. Maar hoe werkt een quantumcomputer eigenlijk? Welke software zal er op draaien? Wat gaat dit betekenen voor de beveiliging van gegevens?
In de webklas bekijken we deze vragen vanuit een wiskundig perspectief.

Doelen
De bijeenkomsten geven een introductie in een boeiend en actueel onderzoeksgebied. Verder krijgen we een inkijkje hoe een bedrijf als KPN zich voorbereidt op de komst van de quantumcomputer. Tenslotte verwerven docenten die met leerlingen aan de webklas meedoen voldoende kennis om tijdens de lessen effectief te kunnen helpen.
17 September 2020
16:00 tot 17:30 uur
Webinar
The Quantum Quest - 1