Agenda

Urban Data Platforms voor Smart Cities

Meetup 24 mei 2022: Urban Data Platforms voor Smart Cities

We nodigen je weer van harte uit voor onze meetup op 24 mei 2022. We gaan met elkaar een kijkje nemen in de wereld van Smart Cities.

Smart Cities zijn qua initiatieven al lang niet nieuw meer. In België hebben drie steden hun krachten en wensen gebundeld en gekozen voor een andere aanpak dan de meeste steden kiezen: uitgaande van een gelijke vraag, maar ook van vrijheid voor de steden in het gebruik van data, hebben ze een uitvraag gedaan naar een federatief Urban Data Platform.

In dit webinar wordt toegelicht op welke wijze deze aanpak onderscheidend is en waarom en hoe vele andere steden en gemeenten van deze aanpak kunnen profiteren. Aan het woord komen Benny Schaeken (Director Smart Cities, Cegeka), Fred Heukels (Business Development Executive Smart Cities) en Ken Casier over de meerwaarde van de samenwerking tussen de steden en wat het hen nu en in de toekomst brengt.

Dit en nog veel meer van dit soort onderwerpen rondom smart cities zullen aan bod komen tijdens de meetup. Deze zal volledig online zijn. Uiteraard is het mogelijk om tijdens de meetup via de chat vragen te stellen. Geef je dus snel op zodat je in een uur helemaal bijgepraat en geinspireerd bent door de verhalen uit de praktijk van een aantal Belgische steden.

Aanmelden

IoT Academy

24 Mei 2022
16:00 tot 17:00 uur
Webinar
Urban Data Platforms voor Smart Cities