Workshop meten en sturen met de micro:bit - 1

Workshop meten en sturen met de micro:bit - 1

De micro:bit is een klein computerbordje dat door de BBC ontwikkeld is om leerlingen op een boeiende en creatieve manier te leren programmeren. Er is veel materiaal voor leerlingen (en ouderen) van verschillende leeftijden en niveaus: zie micro:bit.org.

De micro:bit heeft grotendeels dezelfde mogelijkheden als een Arduino, maar het instapniveau voor de micro:bit is veel lager.

Je kunt dit bordje ook gebruiken voor het meten en sturen “in de fysieke wereld”, met mogelijkheden bij natuurkunde, scheikunde, biologie of informatica. 

In de online workshop ga je met de Inventor’s Kit aan de slag – zie https://kitronik.co.uk/products/inventors-kit-for-the-bbc-micro-bit . Met deze eenvoudige kit kun je grotendeels zelfstandig (thuis!) aan de slag. Het begeleidende materiaal (boekje en video’s) bij deze kit is Engelstalig, maar ook voor veel VO-leerlingen goed te volgen. De programma’s maak je in MakeCode (blokjes-programmeren) of in Python (tekst-programmeren).

VOOR WIE BEDOELD? 
Voor INF-docenten die met Physical Computing aan de slag willen (https://maken.wikiwijs.nl/135434/Physical_Computing_geheel). Voor BIO/SK/NAT/NLT-docenten die willen meten en sturen aan simpele experimenten, voor NAT/NLT docenten die de basisprincipes van meten en sturen met computers willen behandelen; en voor hun TOA’s.

VOORKENNIS
Er is geen voorkennis van de micro:bit of van programmeren nodig, maar het helpt wel. In de bestellijst staat materiaal dat kan helpen met de voorbereiding.

WANNEER, WAAR?
In deze corona-tijden geven we deze workshop online, verdeeld over twee bijeenkomsten. Het is de bedoeling dat je in de week tussen de bijeenkomsten een aantal van de Inventor’s Kit experimenten uitvoert (tijdsbesteding 2-4 uur).

donderdag 1 oktober, 16:00-18:00, online (Zoom)

donderdag 8 oktober, 16:00-18:00, online (Zoom)

Website met programma en aanmelding.

 

01 Oktober 2020
16:00 tot 17:30 uur
Webinar
Workshop meten en sturen met de micro:bit - 1