PHP Toetsen
18 januari 2006
Frans Peeters
De tweede periode (10 weken drie lessen per week) hebben we vandaag afgesloten met een PHP-toets in 6 vwo en 5 havo. Als lesmateriaal heb ik het boek van Instruct gebruikt en ik ben uitermate tevreden over het materiaal van Peter Kassenaar. Ik heb de boeken aangeschaft als klasseset, dat wil zeggen dat ze de boeken nu terug inleveren zodat die volgend schooljaar weer gebruikt kunnen worden. We zijn gekomen tot en met hoofdstuk 7, de cd heb ik niet uitgereikt omdat ik vind dat er dan te veel geknipt en geplakt wordt. De toets die ik heb gemaakt staat op de Toetsen pagina. Het was een open boek tentamen van 100 minuten. Ze moeten alles plaatsen op hun eigen subdomein tijdens de toets en op het eind van de toets wordt een zip ingeleverd via de ELO met alle bestanden die ze gemaakt hebben.
Reacties
René van der Weijden
Geplaatst op 27 januari 2006 17:26
Ik werk op dit ogenblik met het Instruct-boek \'BlueJ\' van Gertjan. Ook ik wilde wel eens af van de traditionele aanpak en dus direct beginnen met klassen en objecten. Ik kan zeggen, dat het me tot nu toe uitstekend bevalt. Het Instruct-boek en het programma BlueJ vormen een prima combinatie. Overigens sluit ik me aan bij de werkwijze van Jan Visser: leren programmeren (nu dus Java met BlueJ), HTML & CSS en SQL eerst en als bekroning een combinatie van dit alles in PHP en MySQL.
Gertjan Laan
Geplaatst op 27 januari 2006 00:58
Jan, ik denk dat mijn boek \'OO-programmeren in Java met BlueJ\' wat veel van het goede is voor het middelbaar onderwijs. Om die reden heb ik voor Instruct een handzamer boek geschreven onder de pakkende titel \'BlueJ\'. Instruct is van plan in mei van dit jaar een cursusdag te organiseren rondom dit boek. Misschien iets voor jou? Gertjan Laan
Jan Visser
Geplaatst op 22 januari 2006 15:10
Het vorig jaar heb ik globaal het boekje OO-Programmeren in Java met BlueJ van Gert-Jan Laan doorgenomen. Het lijkt mij een goede aanpak om eens te beginnen met objecten en klassen in plaats van de traditionele aanpak waarbij met de taalelementen wordt begonnen. Doordat ik mij dit jaar speciaal op PHP heb gestort (wat bij mij nu behoorlijk verslavend heeft gewerkt) is BlueJ even blijven liggen. Er is volgens mij nog nauwelijks lesmateriaal geschreven als begeleiding van het schitterende boek van Gert-Jan of vergis ik mij. En is dit anders geen uitdaging voor ons om (net als bij PHP) hier weer fanatiek tegen aan te gaan?
Frans Peeters
Geplaatst op 21 januari 2006 14:51
Even terugkomend op de vraag van Sietie. De laatste periode van de opleiding sluit ik af met een keuzeopdracht. Daar is ??n van de mogelijkheden Jave met BlueJ. Dat kan met het boek van Instruct, maar BlueJ is ook een Java moduul binnen de Cisco Networking Acadamy. De volgende periode gaan zowel 5 vwo als 4 havo aan de slag met GameMaker. Dat mag je ook onder de noemer programmeren laten vallen uiteraard.
Kees Hommel
Geplaatst op 20 januari 2006 19:06
Ik ben (als medeauteur van EduActief) ook wel een beetje nieuwsgierig naar de verlangens van de achterban. Zelf sta ik ook gewoon heel de week voor de klas. Wat is wijsheid? Een programmeerlijn opzetten vanaf H4/A4 in PHP, resulterend in schitterende eindprodukten in H5/A6. Of leerlingen laten proeven aan meerdere talen. Bijv. starten met het ontwerpen van een eenvoudig informatiesysteem m.b.v. Excel en VBA (gratis aanwezig op iedere school)? Mijn vraag heeft niets te maken met commercieel/marktaandeel, maar alles met: wat zouden docenten graag willen. En bovenal: ook CM/EM-ers mogen niet buiten de boot gaan vallen als informatica straks (als profielkeuzevak N&T) mogelijk te technisch gaat worden. Graag zou ik daarover een discussie aanzwengelen!
Jan Visser
Geplaatst op 20 januari 2006 16:35
Het lijkt mij logisch dat je het onderdeel programmeren vooraf aan PHP behandeld en dat kan Java maar ook Visual Basic of Delphi zijn en daarna ook nog een module puur SQL. Als dit alles gedaan is heb je tijd om de zaak met PHP te integreren. Mijn pleidooi is dus om PHP niet in plaats van het programmeren te doen maar meer als een bekroning en toepassing van alle programmeer modules die aan de orde zijn gekomen.
Sietie Alma
Geplaatst op 19 januari 2006 20:12
Doe je dan ook nog iets aan Java-programmeren?? Of dit ter vervanging. Momenteel doe ik hetzelfde Kassenaarboek groeten Sietie