Nieuwsbrief Klascement
25 februari 2008
Frans Peeters
Vandaag hadden we weer eens een vergadering met de werkgroep Schelde en dat is smullen, letterlijk en figuurlijk. Het begint om vijf uur met champagne en hapjes en het mondt uit in een diner. Zo gaat dat in België als er serieus overlegd wordt. De Werkgroep Schelde is een overlegorgaan van enkele provincies in België en Zeeland. We hebben het deze keer gehad over de voorbereiding op de nieuwe CST beurs. Dat staat voor Computers op School en Thuis en die beurs heeft al een hele lange traditie. De eerstvolgende beurs is op 20 mei 2009 op het provinciehuis in Antwerpen. Bij de beurs uiteraard weer de Awards, zoals ICT-school va het jaar en ICT-inspirator van het jaar. Dit jaar is er geen CST maar in 2010 zal de beurs voor het eerst in Zeeland zijn. De CST wordt vanaf vandaag geadopteerd door Klascement. Ook Hans De Four zit in de werkgroep Schelde en zijn team gaat er mee aan de slag. Vandaag kwam er toevallig ook een nieuwsbrief binnen van Klascement en ze zijn goed bezig daar bij Hans. Wat ook handig is dat ze de promotietekst meteen meesturen. Die plak ik dan ook maar hieronder, dan hoef ik niet zelf uit te leggen waarom je eens een kijkje moet nemen op www.klascement.net.
KlasCement, de website voor en door onderwijs die intussen al door bijna 35000 leerkrachten, directies, ICT- en zorgcoördinatoren, studenten lerarenopleiding en ouders wordt gebruikt, blijft innovatief vernieuwen! Als leerkracht vind je er intussen meer dan 3700 websites, lesdocumenten, werkblaadjes, presentaties, handleidingen, softwarepakketten en goede praktijkvoorbeelden. Alles wordt ingestuurd door collega?s die bereid zijn hun zelfgemaakt lesmateriaal te delen of graag even tijd vrijmaken om goede websites en software van anderen aan te kondigen.
Mocht je niet meteen vinden wat je zoekt, maar zelf wel ander waardevol lesmateriaal hebben of een tip willen geven, mag je dat zeker doen. Dit KlasCement van lesmateriaal kan maar groeien dankzij jouw inbreng. De hele databank is gratis te raadplegen en te doorzoeken. Een eenmalige registratie is nodig, maar dat zorgt voor extra mogelijkheden. Je leert vakcollega?s van andere scholen kennen uit je gemeente, je kan aan ouders duidelijk maken dat je bijles geeft, je kan reacties plaatsen en scores geven. Veel plezier met dit klein goudmijntje aan lesmateriaal! Bezoek www.klascement.net, laat je inspireren, ook voor jouw vak of leergebied.