Ik heb op school, samen met een collega, het POVO-project (Primair Onderwijs ? Voortgezet Onderwijs) geschreven. Dit is een project waarbij we leerlingen van de basisscholen, middels een elektronische leeromgeving, voor de vakken Nederlands en wiskunde stof op brugklasniveau hebben aangeboden. De minister vond dit zo?n mooi product dat onze sectordirecteur bij hem (of zijn ambtenaren?) op bezoek mag komen. Een knelpunt binnen dit project was het contact met de basisschoolleerlingen . Dit verliep nu alleen via mailtjes. We willen dit het volgende schooljaar middels webcams en \"elektronische spreekuren\" verbeteren. Ik heb al bedacht dat ik via Skype al een heel eind kom. Maar misschien heeft iemand nog wel tips voor deze videoconference aanpak?
Reacties
Sietie Alma
Geplaatst op 04 juni 2009 08:08
Op de school (Bogerman, Sneek) waar ik werk, volgen bovenbouwleerlingen van meerdere scholen het vak Fries met behulp van videoconferencing. De meeste videoconferentietechnieken gaan tussen 2 scholen, maar het betreft hier apparatuur/techniek die meerdere scholen tegelijk kan bedienen. Wiskunde D staat ook in de planning. Als je meer wilt weten, stuur dan even een bericht.
Geplaatst op 02 juni 2009 11:34
Voor het Hoger Onderwijs heeft de Stichting SURF een faciliteit die SurfGroepen heet, met daarbinnen de TeamSites. Leden van een teamsite kunnen ook \'webconferencen\' met 2 of meerdere deelnemers. Naast visueel contact is er de mogelijkheid om van een gedeeld schoolbord gebruik te maken en files en desktops te delen. Je zou na kunnen rvagen of dit voor dit poroject ook gebruikt mag worden.