Zijn er VO scholen die ervaring hebben met "Google Apps Education" en die hun ervaring met mij willen delen? Wij zijn van plan om in elk geval de email van de leerlingen hier naar toe te verhuizen. De testen zijn ons goed bevallen.
Reacties
Jan Brink Geplaatst op 11 juni 2009 11:41 Bij Edudelta Onderwijsgroep gebruiken we nu één jaar Gapps Ed voor 2600 leerlingen. Actief gebruik is beperkt tot zo\'n 200 studenten, met name MBO. Het ontbreken van de blokkering van de naam is inderdaad niet handig en ongewenst, zeker als je als accountnaam (id) een nummer gebruikt.
Voor het aanmaken van gebruikers gebruiken we UMRA van Tools4Ever. Je kunt echter sinds kort ook gebruik maken van Google\'s eigen tool : http://www.google.com/apps/directorysync . Deze synct met AD en eDir via LDAP. We kijken voor docenten medewerkers nu serieus naar Outlook Live via Microsoft Live@Edu ter vervanging van onze eigen Groupwise omgeving. Alles in het kader van de overgang van Novell naar Microsoft 2008.
Jaap van den Bent Geplaatst op 10 juni 2009 20:35 Beste Martin,
Op onze school werken we zo\'n anderhalf jaar met GApps voor alle leerlingen - ca. 1200 emailadressen. Het beheer via het panel van Google zelf gaat inderdaad niet erg gebruiksvriendelijk, zoals Christian ook al aanvoert. Maar wij hebben daar de perfecte oplossing voor gevonden.
Onze school werkt (nog) met @VO. Alle leerlingen krijgen een username en wachtwoord in de active directory door een tool van Tools4ever. Deze firma heeft het script gelijk zo aangepast dat bij Gapps een emailadres wordt aangemaakt met hetzelfde wachtwoord. Als een leerling zijn/haar wachtwoord wijzigt, wordt dit op Gapps ook overgenomen. Bij het uitschrijven van een leerling van ons college wordt het account automatisch beeindigd.
Wij hebben er dus eigenlijk geen omkijken naar - beter kan het niet!
Mocht jouw school met Magister werken: ook daar heeft Tools4ever deze tools voor.....
Jaap van den Bent
Geplaatst op 08 juni 2009 10:36 Wij hebben Google Apps Ed voor docenten en vanaf 1/9 voor alle leerlingen. Een paar hoofdbrekens: het beheer van grote aantallen gebruikers gaat niet gebruiksvriendelijk en naam/voornaam zijn niet te blokkeren, waardoor leerlingen weliswaar een uniek email adres hebben, maar de naam in beeld anders kan zijn.
Louis Hilgers Geplaatst op 07 juni 2009 15:03 Neem contact op met Coenecoop College - Waddingsveen (Sjoerd Spoelstra)
Zij hebben bij mijn weten Google Apps dit jaar ingevoerd.
Louis Hilgers
Johannes Kamp Geplaatst op 07 juni 2009 12:04 Martin,
Heel weinig ervaring, wel een heel goed plan. Ik werk met twee klassen ook met blogs als een verslaglegging van de zaken/sites die in de medialessen voorbij komen. Leerlingen hebben er geen moeite mee.
De blog wordt deels ook gevuld met presentaties die ze maken met Google doc\'s.
Hun foto\'s staan op Picasa en met zijn met Picasa op de pc goed te bewerken.
Het is overigens ook mogelijk de mail en andere apps op een eigen server te draaien als dat om performance of andere overwegingen beter zou passen bij de organisatie.
Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, maakt onze website gebruik van cookies. Door verder te gaan, gaat u automatisch akkoord met deze cookies.
Reacties
Jan Brink
Geplaatst op 11 juni 2009 11:41
Bij Edudelta Onderwijsgroep gebruiken we nu één jaar Gapps Ed voor 2600 leerlingen. Actief gebruik is beperkt tot zo\'n 200 studenten, met name MBO. Het ontbreken van de blokkering van de naam is inderdaad niet handig en ongewenst, zeker als je als accountnaam (id) een nummer gebruikt. Voor het aanmaken van gebruikers gebruiken we UMRA van Tools4Ever. Je kunt echter sinds kort ook gebruik maken van Google\'s eigen tool : http://www.google.com/apps/directorysync . Deze synct met AD en eDir via LDAP. We kijken voor docenten medewerkers nu serieus naar Outlook Live via Microsoft Live@Edu ter vervanging van onze eigen Groupwise omgeving. Alles in het kader van de overgang van Novell naar Microsoft 2008.
Jaap van den Bent
Geplaatst op 10 juni 2009 20:35
Beste Martin, Op onze school werken we zo\'n anderhalf jaar met GApps voor alle leerlingen - ca. 1200 emailadressen. Het beheer via het panel van Google zelf gaat inderdaad niet erg gebruiksvriendelijk, zoals Christian ook al aanvoert. Maar wij hebben daar de perfecte oplossing voor gevonden. Onze school werkt (nog) met @VO. Alle leerlingen krijgen een username en wachtwoord in de active directory door een tool van Tools4ever. Deze firma heeft het script gelijk zo aangepast dat bij Gapps een emailadres wordt aangemaakt met hetzelfde wachtwoord. Als een leerling zijn/haar wachtwoord wijzigt, wordt dit op Gapps ook overgenomen. Bij het uitschrijven van een leerling van ons college wordt het account automatisch beeindigd. Wij hebben er dus eigenlijk geen omkijken naar - beter kan het niet! Mocht jouw school met Magister werken: ook daar heeft Tools4ever deze tools voor..... Jaap van den Bent
Geplaatst op 08 juni 2009 10:36
Wij hebben Google Apps Ed voor docenten en vanaf 1/9 voor alle leerlingen. Een paar hoofdbrekens: het beheer van grote aantallen gebruikers gaat niet gebruiksvriendelijk en naam/voornaam zijn niet te blokkeren, waardoor leerlingen weliswaar een uniek email adres hebben, maar de naam in beeld anders kan zijn.
Louis Hilgers
Geplaatst op 07 juni 2009 15:03
Neem contact op met Coenecoop College - Waddingsveen (Sjoerd Spoelstra) Zij hebben bij mijn weten Google Apps dit jaar ingevoerd. Louis Hilgers
Johannes Kamp
Geplaatst op 07 juni 2009 12:04
Martin, Heel weinig ervaring, wel een heel goed plan. Ik werk met twee klassen ook met blogs als een verslaglegging van de zaken/sites die in de medialessen voorbij komen. Leerlingen hebben er geen moeite mee. De blog wordt deels ook gevuld met presentaties die ze maken met Google doc\'s. Hun foto\'s staan op Picasa en met zijn met Picasa op de pc goed te bewerken. Het is overigens ook mogelijk de mail en andere apps op een eigen server te draaien als dat om performance of andere overwegingen beter zou passen bij de organisatie.