i&i conferentie
Het was feest bij i&i want de vereniging had vandaag haar 25e conferentie. Voor dat jubileum was wel voor een hele speciale locatie gekozen, namelijk Dierenpark Amersfoort. Spreekstalmeester Aad van der Drift en i&i voorzitter Ramon Moorlag hadden zich speciaal voor dat jubileum in het pak gehesen en openden de dag met wat herinneringen aan de goeie ouwe tijden. De tijden dat we in Lunteren op de hei zaten bijvoorbeeld en de conferentie nog twee dagen was met een massa deelnemers en meestal een hele korte nacht.
Het heeft geen zin om te mijmeren, vandaag waren er 160 deelnemers en het was leuk, goed en gezellig. Ik zeg het eerlijk: eerst wilde ik niet komen, maar achteraf ben ik toch weer blij dat ik geweest ben. Lekker bijgepraat toch met een aantal mensen en toch ook weer wat leuke nieuwe dingen gehoord en gezien.
Erik Poll, universitair hoofddocent bij de Radboud Universiteit, tekende voor de plenaire ontvangst. Zijn sessie was interessant en Erik heeft een hele leuke humor. Ik denk dat zijn colleges heel leuk zullen zijn om te volgen. Het ging over cyber security en Erik had mooie voorbeelden en verhalen. Ik hoop dat zijn presentatie beschikbaar komt.
Ik kwam maar niet weg in de grote zaal want er moest echt even bijgepraat worden met Martin de Fockert en John van Dongen. Met SMART gaat het slecht zeg, de aandelen zijn echt helemaal gekelderd en er is zelfs in Nederland eigenlijk geen leverancier meer voor SMART. Met Prowise daarentegen gaat het ontzettend goed, ze pakken niet alleen de Nederlandse markt, maar zitten met een dikke vinger in Australië en Nieuw- Zeeland en gaan volgende week ook even Amerika verkennen. Ik had een paar foto's meegenomen om die eens te bekijken op zo'n 4k scherm en ik zag meteen wat er mis was met de foto's. Beetje van geschrokken toch wel. Die schermen zijn echt te goed ... alles zie je.
Even langs de jongens van Instruct gelopen want die zijn goed bezig met o.a. de HTML 5 module. Daarna was ik te laat bij het verhaal van Ymke Manders van Slim! over de Microsoft certificering. Op het Ostrea Lyceum hebben we nu ongeveer 15 Microsoft diploma's uitgereikt. Vooral voor de hele goeie leerlingen is dit een heel mooi traject.
De lunch was niet de beste lunch van de afgelopen 25 jaar. Ik heb de lunch benut om even te kijken naar de Ozobot. Het is een klein robotje dat je kunt programmeren om een traject af te leggen. Vergelijk het maar met een Lego robot met een licht sensor die een streep volgt. Het dingetje kost bij Slim! tussen de 60 en de 70 euro. Ze weten nog niet precies hoeveel hij gaat kosten bij Slim!, want bij Bol.com is ie 70 euro! Slim! doet op dit gebied zaken met IT Randsteden. Deze partij verzorgt ook interessante trainingen voor Slim!. Zo zag ik in een folder trainingen voor de Raspberry Pi, Coderen in de Klas, 3D printen in de klas en een training over privacy. Check it out bij Slim! zou ik zeggen.
Na de pauze was er een hele leuke spreker van het dierenpark. Vóór de conferentie kon je een aantal vragen beantwoorden op de website van het dierenpark en dan zou je vandaag te horen krijgen op welk dier je het meest zou lijken. Cor Rietsnijder had hele leuke verhalen over de dieren. Een aantal van die verhalen kende ik al wel als Tanzania fan maar dat van die 1.20 meter wist ik echt niet. Volgens Cor ben ik een chimpansee. Ik ben het daar niet mee eens maar volgens mijn vrouw klopt het wel, dus OK, het zal wel.
Ik wou dat ik een zak geld zou krijgen voor mijn school. Dan haalde ik Eelco Dijkstra naar onze school en dan gingen we met een hoop leerlingen allemaal leuke informatica dingen doen. Hij doet dat nu in Amsterdam en Almere. Pieter Hogenbirk trekt samen met hem dat project "ICT-talent in de wolken". Pieter was ooit inspecteur, is rector geworden, en tja, als je zo'n man als rector van je school hebt, dan zijn de projecten op ICT-gebied iets kansrijker dan op de doorsnee school.
De laatste sessie was over de veranderingen die er aan zitten te komen bij informatica in de bovenbouw. Er is nu een een definitief concept gemaakt door een commissie met Erik Barendsen en Jos Tolboom en dat moet met kerstmis onder de boom liggen bij de minister. Daarna gaan we een lang traject in van aanpassingen, proberen en uittesten. Jos verwacht dat we 1 augustus 2019 wellicht een definitief nieuw programma hebben. Nog even over Jos ... Zoals eigenlijk altijd was Jos weer de best geklede man van de conferentie.
Na de borrel en de nootjes reed mijn collega Rudi ons de file in. Ik hoopte onderweg wat met mijn telefoon te kunnen communiceren maar die liet ik vallen in de auto en was voor mij niet meer terug te vinden tot ik in Roosendaal was. Goed gedaan Aad en Ramon! Goed gedaan Bea!
O ja, de foto's.