ieni Conferentie 2019
De i&i Conferentie 2019 was wat mij betreft beter dan de afgelopen jaren. Er waren meer bezoekers, maar vooral ook meer nieuwe bezoekers. Toen voorzitter Ramon Moorlag de nieuwe lesgevers hun hand op liet steken na de keynote kwamen er zeker wel twintig vingers omhoog. Jonge mensen, maar ook heel wat zijinstromers. Dat was een goed teken.
De keynote was van (associate) prof. dr. ir. Felienne Hermans. Ik heb het al eerder gezegd: ze ziet er niet uit als een professor, ze praat niet als een professor, maar wat is het interessant en vooral ook leuk om haar te zien en horen presenteren met die krakende stem en die geweldige mimiek. En stoer is ze ook want ze heeft onlangs een marathon gelopen! Die zelfgetekende poppetjes en handgeschreven teksten op de sheets zijn echt heel grappig. Daar is iedereen het over eens!
Maar toch ... ik heb haar nu voor de vierde keer zien optreden en dan ga ik volgende keer echt die prijs van een miljoen winnen die ze uitlooft als je weet wat er op een gegeven moment ongeveer één seconde in beeld komt.
De sessies waren ook iets beter dan andere jaren. Dat komt uiteraard ook omdat er juist nu allerlei nieuw lesmateriaal beschikbaar komt vanwege het nieuwe examenprogramma. Er was voor elk wat wils. In de ochtend zat ik bij mijn eigen sessie over de keuzemodule databases. Voor wie het nu nog niet weet: er is kant en klaar lesmateriaal beschikbaar op sql.informaticavo.nl voor SQL. Dat materiaal wordt geleverd met toetsen, presentaties en allerlei andere handige bestanden. Je kunt het downloaden op deze website via de Toetsen pagina. Kun je daar niet bij, dan kun je contact met me opnemen en dan stuur ik het toe.
Na de lunch was ik bij een sessie van Cisco door Willem-Jan Derks. Die was erg druk bezocht. Cisco heeft samen met Eelco Dijkstra en nog een paar anderen lesmateriaal gemaakt met als titel Netwerken, IoT en slimme oplossingen. Er wordt daarbij gebruik van NodeRed en een GPS-tracker. Neem contact op met widerks@cisco.com als je belangstelling hebt.
De sessie die ik daarna gevolgd heb, ging over de Raspberry Pi wedstrijd die PA Consulting organiseert. In die sessie kwam ook Krijn Hoogendorp aan het woord. Hij heeft een prima boek geschreven met lesmateriaal voor de Raspberry Pi 4. Daarvoor had hij al een syllabus geschreven met introductiemateriaal voor de Raspberry Pi. Dat heeft ie me inmiddels gestuurd en dat kun je terug vinden op de Lesmateriaal pagina van deze website. Je moet dan wel ingelogd zijn.
De dag werd voor mij afgesloten met een sessie door Eljakim Schrijvers. Voor de oude garde: Eljakim was al in beeld voor ons vak in 2005. Later, in 2007, hebben we met zijn allen ook nog eens een cursus Flash gevolgd bij hem. Eljakim is dé meneer van de Beverwedstrijd en de Olympiade wedstrijden. Niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland, Engeland en Amerika. Ik sprak hem in de middagpauze, maar al dat werk is dus gewoon vrijwilligerswerk. Hij is in het dagelijks leven directeur van www.eljakim.nl met 35 personeelsleden.
Op het eind van de dag konden alle deelnemers tevreden naar huis met in de tas bovendien nog eens een Numworks rekenmachine. Op de parkeerplaats trof ik nog Anton Wesdorp, de directeur van Instruct. Maar vooral ook: hoofdsponsor van de i&i conferentie 2019, laten we dat niet vergeten!
Veel tijd om foto's te maken was er niet, maar toch heb ik er nog een paar kunnen schieten.
Reacties
Frans Peeters
Geplaatst op 11 november 2019 16:45
Verslag van Jan Lepeltak hier.