Work on Robots
Robotica examenprogramma voor bovenbouw havo/vwo en technasium
Work on Robots is het nieuwste programma van Stichting Techniekpromotie in samenwerking met het Ministerie van Defensie. Dit robotica examenprogramma is ontwikkeld voor leerlingen in bovenbouw havo/vwo en technasium en gemakkelijk in het lesprogramma (natuurkunde, informatica) te integreren. Leerlingen kunnen het project ook opnemen in het profielwerkstuk. Deelname is gratis, na registratie.
Bij Work on Robots programmeren en bouwen teams een robot met Arduino. Deze robot krijgt een opdracht die hij zo goed mogelijk moet uitvoeren. Aan het eind van het programma kunnen scholen deelnemen aan het eindevenement, waar de robots aan een jury worden gepresenteerd en een aantal uitdagingen aangaan.
Je leerlingen maken kennis met Arduino, leren veel over de inhoud van de opdracht en ontwikkelen bovendien diverse vaardigheden. Een belangrijke vaardigheid is het verwerken van feedback. Naast feedback die je op school regelt is er de mogelijkheid om je leerlingen aan te melden voor Work on Robots GO!.
Planning
Het project start aan het begin van het schooljaar. De duur van het project is ongeveer 10 weken en neemt gemiddeld 3 uur per week in beslag. Leerlingen gaan in groepjes van 4 à 6 personen aan de slag met de leerzame opdracht.
Meedoen
Wil je meedoen aan het programma Work on Robots, lees hier meer.
Vragen?
Neem contact met ons op via workonrobots@techniekpromotie.nl of bel naar 040 -247 33 00.
Arduino
Tijdens het programma Work on Robots werken leerlingen met Arduino. Arduino is een open source elektronicaplatform en bestaat uit een combinatie van hardware en software. Alles is erop gericht om het je zo makkelijk mogelijk te maken om zelf met elektronische componenten aan de slag te gaan. Ook leerlingen en docenten zonder programmeer- en elektronica-ervaring kunnen er snel mee uit de voeten.
Wil je niet deelnemen aan Work on Robots GO! en heb je je eigen materialen? Gebruik deze dan gerust voor de opdracht.
Opdracht
De opdracht voor het seizoen 2021-2022 is tot stand gekomen in samenwerking met het Ministerie van Defensie. Leerlingen gaan een remotely operated device (ROD) ontwerpen, dat zij op een parcours missies laten uitvoeren. Om deel te kunnen nemen aan het programma, kan een docent een team(s) aanmelden. Na aanmelden kan het lesmateriaal gratis worden gedownload zodra dit beschikbaar is.