T³-docenten en Texas Instruments Education Technology
Het docentennetwerk T³ van Texas Instruments Nederland biedt een scala aan mogelijkheden voor het voortgezet onderwijs. Math for the Future, computational thinking, physical computing en programmeren met Python zijn de sleutelwoorden. Op basis van verschillende hardware en software platforms en bijvoorbeeld ook met micro:bit
We horen steeds meer over computational thinking en physical computing. Maar hoe introduceer je het concreet in de klas en daag je leerlingen hiermee uit om problemen creatief aan te pakken? Computational thinking en physical computing houden onder andere in: het onderzoeken en analyseren van concrete situaties of problemen en het ontwerpen van oplossingen. Dit stimuleert het analytisch denkvermogen van leerlingen, leert ze logisch redeneren en zet ze aan om abstracte concepten te ontleden en beter te begrijpen.
Je motiveert leerlingen door algoritmes te laten uitvoeren door een machine, om door te zetten tot ze een oplossing vinden. Meer dan ooit is het nodig dat leerlingen inzicht krijgen in de digitale wereld om hen heen, zodat ze er optimaal in kunnen functioneren en de innovators van de toekomst worden.
T³ on Tour bezoekt vrijwel alle regio’s in Nederland.
Maastricht - 18 oktober 2022
Eindhoven - 19 oktober 2022
Utrecht - 15 november 2022
Nijmegen - 16 november 2022
Almelo - 22 november 2022
Assen - 23 november 2022
Amsterdam - 29 november 2022
Den Haag - 30 november 2022
Maar ze hebben ook een Mobile Python Lab waarmee ze naar je school kunnen komen. Het T³-lerarennetwerk verzorgt twee uur durende interactieve workshops over programmeren in Python met Turtle en de micro:bit. Dit kan op de TI-Nspire™ CX II-T-handheld of met TI-84 Plus CE-T Python Edition.
Motiveer leerlingen om te coderen!
De programmeertaal Python is zeer toegankelijk voor leerlingen. De implementatie van Python in TI-technologie is menugestuurd zodat de leerling waardevolle hulp krijgt voor de syntax van de meest gebruikte commando's.
De praktijk wijst uit dat dit een laagdrempelige manier is om kennis te maken met programmeren. En wie weet hoe dit weer hun toekomstige studiekeuze beïnvloedt.
Waar en wanneer zijn T³-docenten en Texas Instruments Education Technology nog meer te vinden?
Op 9 september in Utrecht: OnderwijsInzicht
Op 28 september in Delft: Symposium Robotica, in samenwerking met TechYourFuture
Op 5 oktober in Harderwijk: Bèta & Technologie Festival NVON!
Op 11 oktober in Nijmegen: Docentendag wiskunde Radboud Universiteit
Op 4 november in Zeist: Woudschoten Chemie
Op 5 november in Amstelveen: NVvW jaarvergadering en studiedag Amstelveen
Op 19 nov in Kortrijk: Dagen van de wiskunde KU Leuven, Campus Kortrijk
Op 26 nov in Kortrijk: Dagen van de wiskunde KU Leuven, Campus Kortrijk
Op 16 dec in Noordwijkerhout: Werkgroep Natuurkunde Didactiek
Op 23 maart (2023!) in Delft: Masterclass Digitale Technologie